Wat kost een mediationtraject?

Gratis kennismaken

Mediation een goede keuze om samen, zonder gerechtelijke procedures, tot goede afspraken te komen. De tarieven voor mediation zijn over het algemeen dan ook veel lager. Bovendien biedt mediation ruimte om samen tot betere afspraken komen, waar jullie nog lang baat bij zullen hebben.  Zoals benoemd start een mediationtraject met een kennismakingsgesprek. Doel van dit gesprek is om te onderzoeken of en zo ja wat ik voor jullie kan betekenen. Dit gesprek zal ongeveer 30 minuten duren en is vrijblijvend en kosteloos. Wanneer er wordt besloten om verder te gaan, wordt er een vervolgafspraak gemaakt waarin een mediationovereenkomst wordt opgesteld.

Gratis kennismaken

Vast uurtarief

Er wordt gewerkt met een vast uur tarief van 138 euro waarbij reiskosten en/of locatiekosten afzonderlijk in rekening worden gebracht. Doordat er gebruik gemaakt wordt van  de KOR regeling, komen er geen extra btw kosten boven op het uurtarief. Alle kosten worden gespecificeerd op een factuur, de kosten zijn transparant. De betaling van de kosten worden in het algemeen 50/50 verdeeld onder de partijen. Echter kunnen deze kosten na onderling overleg ook anders verdeeld worden. Dit wordt vastgelegd in de mediationovereenkomst.

In de praktijk blijkt dat gemiddeld twee tot vijf gesprekken voldoende zijn om een mediationtraject af te ronden.

Additionele kosten

Bij een echtscheiding of ontbinding geregistreerd partnerschap dien je nog wel rekening te houden met extra kosten. Denk hierbij o.a. aan kosten voor de alimentatieberekening, opstellen van het convenant en het eventuele ouderschapsplan. Ook kosten van een advocaat voor het indienen van jullie dossier bij de rechtbank, griffierechten die de rechtbank in rekening brengt, kunnen van toepassing zijn. Een totaal overzicht van de verwachte kosten toegespitst op jullie situatie, kan uiteraard vooraf vrijblijvend worden opgesteld.

Overzicht (additionele) kosten, afhankelijk van de situatie.

  • Opstellen van een overeenkomst (convenant) €325,-
  • Advocaatkosten voor het indienen van de echtscheiding  bij de rechtbank  €175.-
  • Griffiekosten rechtbank gezamenlijk € 314,- (tarief Rijksoverheid 2023)
  • Alimentatieberekening (situatieafhankelijk) €100,-  tot €200,-
  • Opstellen van een ouderschapsplan   €138,-
  • Berekening vermogensopstelling €165,-

ps://mediation.favos.nl

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn