Samenwerking met Merlijn

Ik ben verheugd om aan te kondigen dat ik ben aangesloten als mediator partner bij Merlijn. Merlijn staat bekend om zijn professionele benadering van conflictbemiddeling en hun aanpak sluit perfect aan bij mijn eigen overtuigingen. Ik kijk ernaar uit om met Merlijn te mogen samenwerken aan het oplossen van conflicten met begrip, empathie en respect!


Onderstaande tekst staat ook op de website van Merlijn.

Met veel passie en overtuiging ben ik, Nicolle Cuijpers geregistreerd mediator en lid van de Mediatorfederatie Nederland. Daarnaast bezit ik de accreditatie Familiemediation. Vanuit mijn rol als mediator begeleid ik in familie en relatie conflicten, omgangsregelingen arbeidsbemiddeling, burenbemiddeling en overige bemiddeling.


Mijn persoonlijkheid laat zich omschrijven als iemand die makkelijk verbinding maakt op een empathische wijze. Mijn open persoonlijkheid, integriteit en een gezonde dosis nieuwsgierigheid komen goed samen bij het begeleiden van mediation gesprekken. Een goede uitkomst daarvan brengt veel positieve energie en is mijn grootste motivatie om dit werk te mogen doen.
Vanuit mijn vak als mediator en tevens vanuit mijn functie als HR professional maar ook daarbuiten, kom ik regelmatig tegen dat (mis) communicatie een grote rol kan spelen in de relatie tussen mensen. Vaak heerst er onbegrip, luistert men niet goed naar elkaar en zijn er verschillende percepties. Er spelen ook emoties mee zoals bijvoorbeeld onmacht, boosheid en het niet durven uitspreken van gedachten en gevoelens richting bijvoorbeeld een leidinggevende. Door te begeleiden in dit soort gesprekken op een respectvolle manier naar beide partijen toe, waarin duidelijk voelbaar is dat beide partijen mogen en kunnen vertellen richting de ander wat hun bezighoudt en waar zijn of haar emoties vandaan komen, wordt er bij de ander vaak een stukje bewustwording gecreëerd. Regelmatig heb ik al terug gehoord dat de andere partij -na het verhaal van de andere gehoord te hebben- nu op een hele ander manier tegen het conflict aankijkt wat vervolgens een positieve afronding van het mediationtraject ten goede komt.


Ik heb er voor gekozen om mediator te worden omdat ik ervan overtuigd ben dat met de juiste begeleiding veel conflicten op te lossen zijn. Ik zorg ervoor dat iedereen zijn verhaal kan doen en naar elkaar luistert in een veilige en onafhankelijke omgeving daar waar het zelf niet meer lukt om naar elkaar te luisteren. Het mooiste vind ik aan mediation als de partijen uiteindelijk met een positief gevoel naar elkaar ‘de deur uitlopen”.

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn